OZONE BLAST 4HX teszt
2016. július 27.

Ezúttal egy középkategóriás headsetre sikerült szert tennünk.

Egy sztereó headset-et szeretnénk a következőekben bemutatni az Ozone házas tájáról. A még megfizethető gamer headset kategóriájában lássuk, mi újat tud mutatni az Ozone Blast 4HX

 

Először a csatlakozásról: A PC-seknek jó hír, hogy egy sima USB kimenet is elég már az eszköz beüzemeléséhez, így a fennmaradó Jack csatlakozót más kimenetre is rá tudunk kötni, pl. rádió, vagy akár egy lemezlejátszóra. Így adódik, hogy a konzolokon is tudjuk használni ezt a headset-et. E két bemenet közül a headset kábelére szerelt vezérlőegységének segítségével tudunk választani. Ami hozzáteszem, kicsit lehetne hosszabb kábelen is (headset-től a vezérlő egységig), mivel nem biztos, hogy mindenki fel akarja csíptetni a ruhájára azt. Ezeken kívül extra átalakító kábeleket is kapunk, amik lentebb tekinthetőek meg.

 

Maga design egy szögletes kinézetet hivatott reprezentálni, amitől igen csak futurisztikusnak tűnhet a headset. A Premium Gaming hangszórók egy 8 szögletű vázban lettek elrejtve. A váz lentebbi részénél egy tükröződő felületet találunk, amelyet pirosan világító LED csík világít meg. Maga a headset színvilágát a piros és a fekete határozza meg, ezzel is adva egy minőségi külcsínt, akár egy Bugatti Veyronnál. A fülkagylókat be tudjuk hajtani a könnyebb hordozhatóság érdekében. A masszívságát elősegítendő, hogy fémből van a pántja, ami a kényelem végett végig be lett vonva egy műbőr alapú borítással. A mikrofonja felhajtható, de ettől nem lesz deaktiválva.

 

Erre hivatott a vezérlő egységen elhelyezkedő eltolható némítás gomb. Ekkor az egyébként fehér színű lámpa, vörösre vált. Ilyenkor tudjuk, hogy nem üzemel a mikrofon része a headset-nek. Továbbá található itt egy hangerő és mikrofon érzékenység állító gomb is. A Game és a PC üzemmód között tudunk választani egy erre külön létrehozott kapcsolóval. Továbbá, a ruhánkra felcsíptethető.

 

A doboza egy letisztult képet fest le, amely hasonlít a Razer Tiamat dobozára, ez főleg a kinyitáskor érhető tetten.

 

A kiegészítőket illetően kapunk egy 2,5 mm-es jack kábelt (PS3-hoz) és egy Y alakú RCA kábel elosztót is (Xbox 360-hoz). Illetve még egy kis füzetet, amiben az alap infókat találhatjuk meg.

És akkor a leglényegesebb a végére, a hangzás és a kényelem, ami szerintem a legfontosabb begy headsetnél. Mivel állítható a pánt, ezt érdemes jól beállítani, mivel nekem is, amíg egy kicsit nagyobbra volt állítva a fülembe lévő porcokat nem kicsit nyomta a füles hangszóró része. Az én fejemre spec jó volt a legkisebb beállításban is. Az igazat megvallva a gyártó mélyebbre süllyeszthetné a hangszórókat a kagylóban, vagy egy kicsit vastagabb párnát rakhatna rá. (Nincsenek elálló füleim se. :D )

A Mikrofonra panasz nem lehet, sokkal tisztább a hangja, mint a jelenleg általam használt mono mikrofonnak. Tiszta hangot ad vissza, nincs háttérzaj sem, és nagyjából tükrözi a valóságot. Picit talán mélyebb hangokat vesz fel, de az nem katasztrófa.

 

A hangzást tekintve, a magas és a mély jól elkülöníthető, viszont mai köztük van az összefolyik valami kibogozhatatlan eleggyé. Természetesen ez a zenehallgatáskor jön elő leginkább, de mivel, hogy ez első sorban egy gamer füles, így egy ez vehető másodlagosnak. Afféle valamit, valamiért alapon a játékokban azért már jobban teljesít. Igaz a Premium Gaming sound egy kicsit erősnek tűnik a gyártó részéről szerintem. Zenehallgatáshoz, több mint ajánlott egyébként a Windows-ban belőni a mélyhangkiemelés opciót. 100Hz – 6dB –nél egész tűrhető méllyel rendelkezik. Hiba lenne az általam, immár 14 éve használata BOSE QC1-hez hasonlítgatnom a hangzását, mert az anno 100.000 forint körül volt, és kb elpusztíthatatlan. Ha már az árakról beszéltünk: 20.000 forintos árcédulájával, ha a világot nem is akarja megváltani, de egy még megfizethető többfunkciós gamer headset-et kapunk, amit a konzolokhoz is bátran fel tudunk használni.

Mivel a 4HX-nek nem turbóható fel a hangzása egy jó hangkártyával, így sajnos a gyártó reményeinek nem tesz eleget, és egy kicsit drága is. Amondó vagyok, hogy egy 15.000 forint körüli árcédula jobban illene manapság a termék képességeit ismerve.

A termékekért külön köszönet az Ozone Magyarországi képviseletének, az FPO Hungary-nek.

 
 
 
 
Kapcsolódó tesztek
 
További Hírek
Hardver megjelenések
Játékmegjelenések
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretnél értesülni a legújabb esports gear fejleményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Facebook
Blogok
Google+
Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!