Interjú Pálfy " Bone_DaDDy " Tamással
// Esports//
2013. augusztus 06.
0 hozzászólás

Ha valaki járt már az Infinity Csarnok Lanon, vagy csak figyelemmel követte az élő közvetítéseket, akkor nem ismeretlen számára a WiLD csapat neve, azé a csapaté amelyik 2006-os alakulása óta rengeteg játékban képviselte magát és hatalmas hírnévre tett szert ez idő alatt.

 

 Kíváncsiak voltunk, hogy mi lehet a WiLD titka, ezért a csapat vezetőjével és tulajdonosával készítettünk egy igen tanulságos interjút. Üdvözöllek Tamás, kérlek mutatkozz be az olvasóknak, mikor kezdtél el az E-Sport-al foglalkozni és mivel foglalkozol napjainkban?  

Üdvözlök minden kedves olvasót, Pálfy „Bone DaDDy” Tamás vagyok, a WiLD Gaming vezetője. Az E-Sport 2006 óta van jelen az életemben, akkor kezdtem el komolyabban játszani, továbbá ebben az említett évben alapult meg a WiLD is a kezem alatt. Jelenleg mérnök informatikus hallgató vagyok az Óbudai Egyetemen.

A te szubjektív meglátásod szerint milyen pozíciót tölt be a WiLD a magyar E-Sport közösség életében, illetve mennyire erős a jelenléte?

Véleményem szerint erős a jelenléte, hisz sok sikeres csapat megfordult nálunk az elmúlt évek alatt, illetve mi egy olyan szervezet vagyunk, amely azon van, hogy segítse a magyar E-Sport közösséget a fejlődésben és az előrelépésben, hogy felzárkózhassunk a külföldi szinthez. Kifejezetten nem érzem, hogy valamilyen pozíciót betöltenénk, de mindenképpen úgy érzem, hogy a magyar közösség előre húzó neve vagyunk.

A te meglátásod szerint mi az a fontos tényező, amiért a külföldi csapatok esetenként jobban támogatottak, vagy jobb eredményeket tudnak elérni?

A  támogatottsági szint is nyilván országtól függő. A nálunk fejlettebb és nagyobb országokban az E-Sport és az egész játékos közösség sokkal elfogadottabb, ebből kifolyólag a támogatók több forrást hajlandóak rászánni a benne rejlő lehetőségek kiaknázására. Szerencsére nálunk kezd pozitív irányba változni ez a dolog. A magyar eredmények miatt szerintem egyelőre nincs okunk szégyenkezni, több magyar csapat ért el már szép eredményeket a távoli és közel múltban is. Véleményem szerint ez utóbbi is csak javulni fog a jövőben, ahogy a támogatottság növekszik a magyar csapatok felé.198293_377136199036749_149263601_n Magyarországon legmagasabb színvonalra fejlesztettétek az élő közvetítéseket, talán ezzel sikerült ekkora hírnévre szert tenni, honnan jött az ötlet, hogy ti ezzel fogtok foglalkozni, illetve hol álltok most?

Köszönjük a megtisztelő szavakat, de az erős túlzás, hogy a legmagasabb színvonalra fejlesztettük, hisz még nekünk is van mit tanulnunk, de valóban meghatározó a szerepe a médiában a WiLD_TV -nek. Az ötlet már nagyon rég megfogalmazódott bennem, amikor láttam, hogy ICL-eken nem jutott el az emberekhez semmi információ néhány játékban és ezen változtatni akartam. ICL9-en közvetítettünk először, azóta már járt a stáb külföldön is. Prágában lényegében az első két nagy rendezvényét a District Prague –nak mi vezethettük le(angolul és magyarul is) és a KGB CM Storm szerbiai rendezvényén is mi voltunk a hivatalos magyar közvetítő csapat. A jövőben a referencia listánkat további nagy eseményekkel szeretnénk növelni.https___fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net_hphotos-ak-frc3_468232_584636834894227_1497497813_o Szerinted milyen irányba húz a jelenlegi E-Sport közösség és ez milyen hatással van a verseny játékokra?

Mindenképpen előre halad mind a magyar mind a nemzetközi közösség is. A technika fejlődésének hála olyan dolgok jönnek létre, amikre eddig nem volt példa. Ilyen mondjuk a League of Legends közvetítések, amik százezreket vonzanak a monitorok elé és tízezreket stadionokba. Úgy gondolom, ez igen nagy szám. Kíváncsian várom mi lesz a következő nagy durranás az E-Sportban.

A jövőben milyen online, illetve offline eseményeken szeretnétek képviselni magatokat?

Most Augusztus végén StarCraft2 játékosunk Orosz "Breach" Dénes, Csehországba utazik versenyezni, ami egy remek felkészülési lehetőség a rá egy hónapra Romániában megrendezésre kerülő DreamHack-re. Utóbbira szeretnénk a LoL továbbá a CS:GO csapatunkkal is kvalifikáltatni magunkat.

Mik hosszú távú tervek a csapatot illetően, milyen fejlesztéseket terveztek eszközölni illetve milyen újabb játékokban fogjátok magatokat?

Próbáljuk magunkat, a nemzetközi standardokhoz tartani játékok szempontjából amennyire csak lehet, persze figyelembe véve a magyar igényeket. Sok tervünk van a jövőre nézve, mint mindenkinek, amiket rendre szeretnénk is megvalósítani. Beszélni nem nagyon fogok most róluk, majd a tettek és az események önmagukért beszélnek.

Kicsit mesélj kérlek a támogatóitokról, kik állnak a csapat mögött?

Jelenlegi fő és egyben névadó támogatónk a CoolerMaster Storm. Nekik hala valósíthatjuk meg terveink nagy részét és köszönheti nem egy csapatunk, hogy képviselhették hazánkat külföldön. Továbbá a First Computer is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy itt tarthassunk. Az AVerMedia pedig a TV-nk fejlődését biztosította a kezdetek kezdetén.https___fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net_hphotos-ak-ash4_461477_279013422234217_1542710243_o Nemrégiben felröppent egy kósza pletyka, hogy a RIO-i olimpián az E-Sportortok is bekerülhetnek a játékok listájába, mi a véleményed erről, előre mozdítaná a játékok elismerését és ha igen milyen hatással lenne a közösségre?

Mint ahogy az felreppent Athén, Peking és London előtt is… Ha meg is történne, nagy felháborodást keltene és az Én véleményem is az, hogy mindennek meg van a maga helye a világban és az elektronikus sportok azok nem az Olimpia világába valók. Az más kérdés, hogy az Olimpiával párhuzamosan, ugyanabban az- országban csinálhatnának egy külön E-Sport eseményt ami hasonló volumenű, 4 évente megrendezésre kerülő verseny sorozatnak számíthatna.

Mennyire összeegyeztethető egy ilyen kaliberű multigaming vezetése és a magánélet?

Szinte összeegyeztethetetlen. Jelenleg 4 lovat ülök meg, ami nem túl szerencsés. Ott van a menyasszonyom, akivel szeretnék annyit foglalkozni amennyit csak lehet, itt a WiLD ami rengeteg időm leköti, az egyetem és mellette a diákmunka, hogy legyen egy biztos jövőm és valamilyen szinten fenn tudjam tartani magam. Remélem egyszer, az iskola befejezése után mondjuk, a munka és a WiLD egy kalap alá vehető lesz, hisz álmom az, hogy az elsők között lehessek Magyarországon, aki az E-Sportból meg tudnak élni.https___fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net_hphotos-ak-ash3_599773_396177400438414_1610106623_n Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál egy interjú erejéig, esetleg üzennél még valamit az utolsó szó jogán?

Köszönöm a megkeresést, az interjú kapcsán és az egész szervezet nevében szeretném újra megköszönni a már említett szponzoraiknak a segítségüket. Hajrá magyar E-Sport!

 
 
 
 
Kapcsolódó interjúk
Interjú Budai DEv Olivérrel

A HyperX kupán szenvedett kínos kiesés után bombaként robbant a hír, hogy DEv elhagyja eredeti csapatát a Teamwork egyesületet és meg sem áll a WiLD Multigaming csapatáig. Az okokról és a...

 
További Hírek
Hardver megjelenések
Játékmegjelenések
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretnél értesülni a legújabb esports gear fejleményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Facebook
Blogok
Google+
Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!