Interjú Budai DEv Olivérrel
// Esports//
2015. március 16.
0 hozzászólás

A HyperX kupán szenvedett kínos kiesés után bombaként robbant a hír, hogy DEv elhagyja eredeti csapatát a Teamwork egyesületet és meg sem áll a WiLD Multigaming csapatáig. Az okokról és a jövőről kérdeztük ki Olivért.

 

Üdvözöllek DEv, először is köszönöm, hogy elfogadtad az interjú felkérésünket. Immáron második alkalommal kerülsz fel az oldalunkra aminek szívből örülünk. Talán a magyar CS:GO közösség legnagyobb híre röppent fel a minap, miszerint elhagyod a Teamwork csapatát és mostantól a WiLD.Multigaming soraiban folytatod. Kérlek mesélj erről kicsit az olvasóinknak, milyen körülmények sarkalltak téged a váltásra?

 

Sziasztok! Számomra az öröm, hogy újra itt lehetek veletek! A hírek igazak, "átigazoltam" a WiLD csapatába, az oka rettentően egyszerű, az erőviszonyok nagyon fontosak számomra, 10év versenyszintű játék után sajnos nem a barátságra kell figyelnem hanem arra, hogy sikeres legyek. A teamwork a valaha megismert legjobb társaság volt, imádtam őket, szinte családként voltunk de a játék minősége sajnos számomra kevés volt, a HyperxCupos szereplésünk nagyon letört, többet vártam és nem tudtam hogyan tovább, ekkor a sors úgyhozta, hogy beugrottam a WiLD-ba beugróként a myXMG ellen és meglepő módon nagyon szépen játszottunk együtt, utána jött a volgare bo5 ahol szintén remekül működtek együtt a dolgok és ez azt eredményezte, hogy felkértek a fix 5. pozíció betöltésére amit elfogadtam. Hiányoznak a srácaim tw-ből de ha előre akarok lépni ez a döntés szükséges volt.


 

Nagy reményekkel indultatok neki a HiperX kupának, sajnálatos módon elsőként estetek ki a kupából. Mi volt a legnagyobb probléma akkor a csapattal meglátásod szerint?

Talán közre játszott az is, hogy nem otthonról játszottunk hanem bootcampeltünk épp a Pixelbe, nem mindenkinek volt meg a komfortérzete amit az otthon melege nyújt ezáltal nem is tudtuk kihozni magunkból a maximumot, nem akarok találgatni a hibák okáról, nem sikerült.


Veled kiegészülve most már a WiLD csapata teljes lett. Mi a soron következő megmérettetés ahol bizonyítani szeretnétek?

Elsősorban a GamePlay Pro League ami interneten zajlik jobbnál jobb csapatok ellen, szeretnénk előre törni a ligában, offline eventekre tekintve pedig szeretnék megnyerni az eSportFestet, az ICL-t, meg minden olyan rendezvényt ahol meg tudunk jelenni!

Tervezitek, hogy az idén megjelentek nemzetközi offline megmérettetésen?

Ez a jövőzenéje, semmi sincs kizárva

Az elmúlt év legsikeresebb csapata egyértelműen a Volgare volt. Hazai illetve nemzetközi szintéren is bizonyítottak a srácok. Meglátásod szerint miben rejlik az ő erejük illetve mennyi esélyt látsz arra, hogy felülmúljátok őket?

Úgy gondolom, hogy a volgare skillből játszott mindig is, rengeteg időt öltek bele a játék kezdetén a játékba viszont igazi erőforrásuk sosem volt, ezt az előnyt már elég sokan kezdik beérni ami a volgare hanyatlását is jelentheti, komoly taktikai része nincs a játékuknak, a legutóbbi megmérettetésen sikerült felülmúlni őket és remélem ez így is marad.


Apropó feltörekvő csapatok, meglepően jó teljesítményt nyújt mostanában a KnockOutStars. Milyen jövőt jósolsz a srácoknak a mostani felállásukkal?

Hogy őszinte legyek nem követem a hazai csapatok alakulását, Karesz mindig is elszánt volt tehát okozhatnak meglepetést a srácok, persze csak ha úgy mozog az egér ahogy otthon(:D)

Ha már a hazai harcszínteret nem követed akkor kicsit térjünk át a nemzetközi színre. Külföldön kit tartasz most a legjobbnak?

A legjobb csapat számomra az EnVyUs, shoxi és Happy a két kedvenc játékosom, zseniális amiket csinálnak ebbe a játékban, öröm nézni minden meccsüket, sokat lehet tőlük tanulni, külföldi feltörekvő talán a PENTA, ott is inkább az elit réteggel foglalkozom, butaságot nem szeretnék mondani.


Kicsit térjünk át a te felkészülésedre. Milyen rendszerességgel készülsz egy kupára esetleg lanra és miképpen néz ki ez a felkészülés?

Egy héten 3 max 4 alkalommal készülök, ekkora 1000 botot szoktam megölni utána pedig egy kis DM, aztán pedig mennek a praccok csapattal, én még a régi generációból maradtam fent aki a botozást preferálja, én úgy gondolom ez még mindig jobban fejleszti a lövést mint pár óra DM. Szóval ajánlom mindenki a régi idők csodáját, a BOTozást

Olivér, köszönöm, hogy rendelkezésünkre álltál. Utolsó szó jogán mit üzennél a rajongóidnak, támogatóidnak?

Én köszönöm, hogy itt lehettem! Szeretném megköszönni a Pixelnek, hogy mindenben támogatnak és bármiben segítenek számomra, szeretném megköszönni a teamworknek is az együtt eltöltött időket, imádom őket! Nem utolsó sorban a drága páromnak Lejlának is köszönettel tartozom, hogy támogatja döntéseimet és játékomat, nélküle nem sikerülne ezeket véghez vinnem! Persze a rengeteg követőmnek is szeretnék köszönetet mondani, már több, mint 4500an vagyunk és ez hatalmas boldogsággal tölt el! Sziasztok!

 

 
 
 
 
Kapcsolódó interjúk
Interjú Kovács Ninetta Helgával

Rég volt nálunk interjú, már már kényszert éreztünk arra, hogy mikrofonvégre kapjunk egy feltörekvő tehetséget. Mai kiszemeltünk a hazai Streamer tábort erősítő Ninetta. A 19 éves hölgy...

 
További Hírek
Hardver megjelenések
Játékmegjelenések
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretnél értesülni a legújabb esports gear fejleményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Facebook
Blogok
Google+
Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!