Interjú Pintér " Larax " Lizával
2014. május 03.
0 hozzászólás

Egy kis szünet után ismét elhoztunk nektek egy interjút, amely különbözik az eddig megszokottaktól, ugyanis most saját sorainkból kértük fel legújabb tagunkat Laraxot, aki örömmel elfogadta a felkérést. Fogyasszátok egészséggel. Szia Larax, kérlek mutatkozz be a kedves olvasóinknak. Mióta játszol és milyen játékkal kezdted a pályafutásodat?

 

 Pintér Liza a valódi nevem, 20 éves vagyok. Tulajdonképpen 2012-től kezdve LOL-ozok, előtte nem is foglalkoztam a számítógépes játékokkal, úgy gondoltam nem az én világom. A barátom kezdett el vele először játszani, amit az elején nem igen preferáltam (mint a legtöbb lány), idővel viszont oda-oda ültem mellé nézni, hogy mi is az, ami ennyire leköti a figyelmét. Végül aztán eljutottunk arra a szintre, hogy annyira megtetszett, hogy muszáj volt kipróbálnom. Azóta pedig a szerelmese vagyok!

10152862_10152331387612505_1344097435_n Eddigi pályafutásod alatt mire vagy a legbüszkébb?

Hát nekem olyan nagy pályafutásom nincsen, de két dolgot említhetek meg, ami a legjobb dolog volt, mióta a League of Legends-el játszom. Az első, hogy az Esports-Gear felkért rá, hogy legyek a közösségi oldal arca, ami számomra hatalmas megtiszteltetés volt, így aztán minden erőmmel azon vagyok, hogy segítsem a munkájukat, hisz bizonyítani akarok, hogy nem döntöttek rosszul, és méltó vagyok a feladatra.  A másik, amit a mai napig nem hiszek el, hogy xPeke, a kedvenc League of Legends játékosom, többször is válaszolt a tweetjeimre Twitteren, és a legjobb, hogy egyedüli magyarként be is követett, illetve Facebookon is ismerősök lettünk. Számomra ez egy óriási siker.

971590_625307674205580_10898882_n

Mennyi időt foglalkozol átlagosan naponta játékkal? Ez nagyon hangulatfüggő dolog nálam. Van olyan nap, amikor alig játszom, viszont amikor a haverokkal összeállunk, akár az egész napom is elmehet rá. Sajnos most, hogy itt a vizsgaidőszak, kevesebb időm lesz játszani. Majd ha az összes vizsgám befejeztem, újra elkezdek intenzívebben foglalkozni a vele. Figyelemmel követed a nemzetközi megmérettetéseket, és ha igen van olyan csapat, akinek szurkolsz? Természetesen az összes nemzetközi versenyt nézni szoktam, nagyon jól meg lehet figyelni a csapatjátékot, illetve az egyéni technikákat is, amiből sokat tanulhat az ember. Néha azon szoktam gondolkozni, hogy ezek a rendezvények olyanok, mint a divatbemutatók. Amit a kifutókon mutatnak be, az lesz a trend abban a szezonban, így van ez a LOL-lal is, csak éppenséggel a team felállások tekintetében. Minden season-ben van egy általános team felépítés, ahogyan a híresebb csapatok játszanak az LCS-ben, ami aztán a hétköznapi játékban is visszaköszön. Egyébként van kedvenc csapatom, természetesen a(z) FNATIC, és hihetetlenül ki tudok akadni, ha esetleg nem ők nyernek! De szeretem még például a Gambitet is, habár tudom, hogy nagy ellenfele az én kis kedvenceimnek, illetve ott van még a TSM is, ahol Bjergsen véleményem szerint fantasztikusan játszik. 1002919_10151835263397505_188793752_n   Tervezed a későbbiekben, hogy csapat szinten is kipróbáld magad? Őszinte leszek, nem tudom, kikkel állhatnék össze. Egyrészt azért, mert lány csapatok nem nagyon vannak, a fiúknak pedig megvan az összeszokott csapata. Másrészt nehezen viselem el, ha veszítek, vagy valami nem úgy van, ahogy én azt elterveztem. Emlékszem, mikor kisebb voltam, a barátnőmmel a Harry Potter-rel játszottunk (gondolom, mindenki ismeri), ő ugrott, én pedig irányítottam. Ha valami sokadszorra sem az én elképzelésem szerint alakult, nagyon ki tudtam akadni, utána pedig gyártottam a kis ajándékokat, hogy megbocsásson nekem. J Nem hiszem, hogy ezt valaha ki fogom nőni, és nem szeretném, ha valamelyik csapattársammal úgy kommunikálnék, mint Phantomlord. Nyilván pár játéknál még nincs ez, de félek, hogy egy idő után előbújna belőlem a kisördög. A te meglátásod szerint mennyire elfogadottak a női játékosok? A mai világban nagyon kevés gamer csaj van, szinte mindenhol csak férfi csapatokat látunk. Szerintem nem is tekintenek minket egyenlő félnek, előítéletesek velünk szemben. Ha valami hibát vétünk, rögtön azt mondják, hogy ez azért van, mert lányok vagyunk, inkább „menjünk vissza a konyhába”. Én nagyon szeretném, ha egyre több gamer csajszi lenne, és kiharcolnánk magunknak egy kis tiszteletet.

10261711_10152367015442505_820369411_n

  Globális szinten egyre nagyobb teret hódít az elektronikus sport, szerinted a jövőben megtartja ezt a dinamikus fejlődést vagy lelassul, esetleg végleg eltűnik? Ha engem kérdezel, szerintem nem mostanában lesz vége ennek az őrületnek. Csak nézd meg a mai fiatalokat, akár 10 éves kor alatt is. Naphosszat ülnek a számítógép előtt, gyakorlatilag ki sem lehet őket robbantani a székből. Az én kisöcsém is 4 éves korában már elkezdett számítógépezni (hozzáteszem, most 6 éves). Egyszerűen ők ebben nevelkednek fel, ez a természetes számukra. Most is sokan támogatják az elektronikus sportot, de ezzel a generációval biztosítva van a jövője az Esportsnak.

Van esetleg olyan kabala, ami átsegít a nehéz meccseken? Talán a Rammus sapkám, amit kreatívan Rammuskának neveztem el. Még nyáron születésnapomra kaptam a barátaimtól, hisz tisztában vannak vele, mennyire imádok játszani. Nem mindig van közvetlen a game alatt velem, de ha igen, akkor az biztos win!10335917_10152402167527505_303661267_n

Mik a hosszútávú terveid a játékot tekintve? Szerintem egyelőre csak hobbi szinten fogok játszani, esetleg ha felhúztam a második accountom, idővel streamelni is kezdek, ha lesz rá igény. Amíg nincs egy olyan csapat, amihez csatlakozni tudnék, komolyabb szinten nem tudok vele foglalkozni. Most az elsődleges célom az az, hogy megálljam a helyem az Esports-Gearnél, valamint most hoztam létre egy oldalt Facebookon, ahol szeretnék majd én is kialakítani egy összetartó kis gamer közösséget. Köszönjük, hogy elfogadtad a meghívásunkat Larax. Utolsó szó jogán üzennél még valamit az olvasóinknak? Köszönöm a lehetőséget. Köszönöm mindenkinek aki végig olvasta az interjúmat! Kövessétek továbbra is az Esports-Gear-t. Hajrá Esports, Hajrá Gamerek! Kövessétek Laraxot az instagrammon vagy lájkoljátok a facebookon! www.instagram.com/lizapinter www.facebook.com/laraxstar www.twitter.com/liza_pinter Fnatic póló rendelés: bit.ly/1mwYAa5 

 
 
 
Címkék: interjú larax gamer
 
Kapcsolódó interjúk
Interjú Budai DEv Olivérrel

A HyperX kupán szenvedett kínos kiesés után bombaként robbant a hír, hogy DEv elhagyja eredeti csapatát a Teamwork egyesületet és meg sem áll a WiLD Multigaming csapatáig. Az okokról és a...

 
További Hírek
Hardver megjelenések
Játékmegjelenések
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretnél értesülni a legújabb esports gear fejleményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Facebook
Blogok
Google+
Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!