Az Overwatch Playboy magazinja
2017. február 17.

Tavaly, a deviantART egyik kreatív művésze, Manusogi előrukkolt egy ötlettel. Egy fiktív férfimagazinhoz kezdett el borítókat készíteni.

A kitalált magazin a "Playwatch" nevet kapta, a népszerű férfimagazin (a Playboy), illetve a nagy rajongótáborral rendelkező játék (az Overwatch) után. A művészalkotások igen fantáziadús feliratokat kaptak, mint például "Classified File: Doomfist""Playwatch Interviews Bastion", "Talking to Support Heroes", és "75 Ways to Die"Annak ellenére, hogy semmi tényleges pornográf elemet nem tartalmazott, a fanoknak nem tartott sokáig, amíg felkapták majd elkezdték az ötletet kibontakoztatni. Az Overpog.com hamar össze is ollózott belőle egy komplett magazint, amiben valós cosplayer lányok adtak interjút és rengetek kompromittáló fan art jelent meg. Tartalmilag nem képviselt semmi extrát, a többoldalas Bastion interjú mellett tartalmazta többek között a novemberi Symmetra buffot, a hónap top hős pickjeit, illetve egy spanyol nyelvű Sombra cikket is.

Sajnálatos módon a rajongók nem örülhettek olyan sokáig, hiszen az oldal mára már offline lett. A készítők egy olyan üzenetet kaptak, hogy a digitális szerzői jogok védelmében az oldalt be kell szüntetni, hiszen sérti a Blizzard szellemi tulajdonjogait. A kapcsolatot felvették velük, ám a Blizzard úgy döntött, hogy amíg mérlegelik a dolgokat, az oldalt be kell zárni. "Néhány hónapja kezdtük el a munkát azzal a céllal, hogy az Overwatch rajongók új szemszögből tekinthessenek a játékra és kiélvezhessék a rajongó írók és művészek munkáit, akik ezer örömmel osztoztak fantáziáikon a közösség többi tagjával. Az egész Playwatch csapat rendkívül hálás minden támogatásért. Amint kiderül valami, azonnal jelentkezünk." - írta a playwatchmagazine.com.

Úgy tűnik a Blizzard tovább melengeti haragját a Playwatch projekt ellen, hiszen pénzt keresni az ő szellemi tulajdonukkal elég dühítő, még talán akkor is, ha ezzel csak ápolják a fanatikusok játék iránti elköteleződését. 

Természetes, ha a Blizzardnak nem tetszik a felnőtt tartalmas karakter átdolgozás. Tavaly volt egy hasonló incidensük egy olyan személlyel, aki animált Overwatch pornófilmet kreált. 

 
 
 
 
 
Kapcsolódó hírek
További Hírek
Hardver megjelenések
Játékmegjelenések
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretnél értesülni a legújabb esports gear fejleményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Facebook
Blogok
Google+
Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!