SteelSeries APEX M800 bemutató
2015. január 06.

A CES ugyan ma indult, de a SteelSeries már tegnap megmutatta az új nagyágyúját, ami nem más, mint az APEX M800!

Az M800 már a harmadik tagja az APEX családnak. Az eredeti APEX-ek is a kategória élmezőnyében harcoltak, precízek és gyorsak, rengeteg extra funkcióval ellátva, mindez fantasztikus, letiszult dizájnba öntve. Ezt is szinte tökéletesnek mondhatnánk, viszont az M800-nak sikerült ezt megfejelnie egy rakat újdonsággal és ráncfelvarrással. Nézzük mik ezek az újítások!

A SteelSeries szerint az M800 lett a leggyorsabb, és legjobban testreszabható mechanikus billentyűzet jelenleg. Ez elsősorban az újra tervezett kapcsolóknak köszönhető, hiszen a QS1 kapcsolók mintegy 25%-al gyorsabbak a vetélytársaknál. A QS1-eknek 3mm-es süllyedésük van, az aktiválási pont viszont csak 1.5mm! Mindez lehetővé teszi, hogy a lehető leggyorsabban érzékelje a leütést, majd amint csak lehetséges, visszaálljon az alaphelyzetbe. 
A beépített dupla processzornak köszönhetően technikailag akár 600 leütést/perc is elérhetünk, vagy akár 256 gombot is lenyomhatunk egyszerre! Még ha többen is játszunk egy billen, akkor sem lesznek problémáink a gombok érzékelésével! Ha többet szeretnétek tudni a mechanikus billentyűzetek működéséről, egy előző összefoglalóban bővebben olvashattok róla.

A szinte végtelen testreszabhatóság érdekében a SteelSeries számos előre configurált led-es opciót is beépített az M800-ba, mint légzés, hullámzás, villogás, élénk kiemelés stb, mindezt több mint 16.8 millió színből! Természetesen bárki készíthet saját dizájnt, amit akár meg is oszthat online. 

A SteelSeries Engine-nek köszönhetően pofonegyszerűen kezelhetjük a macro-inkat, egyszerűen csak lenyomjuk a gombot, majd hozzá csatoljuk a kívánt kombinációt! Nem csupán a dedikált macro gombok, de az összes gomb szabadon programozható! A beállításokat természetesen több profilba is elmenthetjük. Ennél egyszerűbb nem is lehetne!

A külső maradt az eredeti Apex dizájn, hatalmas space gomb, elegáns, letisztult házba pakolva, az oldalán led-es világítással.

Méret és súly
- Súly: 1370 g (3.02 lbs)
- Szélesség: 604 mm (23.78 in)
- Magasság: 62.5mm (2.46 in)
- Mélység: 230 mm (9.06 in)
- USB kábel: 2 m (6.6 ft)
 
Gombok és kapcsolók

- Anti-Ghosting: Zero Ghosting, 256 Keys at Once
- Extra Quick Access Keys : 6
- Minden gomb programozható
- Multimedia kapcsolók: One-Touch via F-Keys
- QS1 Switch: 3mm mélység, 1.5mm aktiválási pont 
- 60 millió lenyomásnyi élettartam

SteelSeries Engine
- Intuitív és egyszerű Macro szerkesztő
- Szöveges programozási felület
- Profilok

Világítás

- 16.8 millió szín
- Végtelen réteg 
- Előre elkészített dizájnok
- Saját dizájn megosztása 

Az eredeti APEX nálunk is járt, nézzétek meg a róla készült tesztünket, ITT.


 

 
 
 
 
 
Kapcsolódó hírek
További Hírek
Hardver megjelenések
Játékmegjelenések
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretnél értesülni a legújabb esports gear fejleményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Facebook
Blogok
Google+
Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!