Ozone Rage Z50
2016. október 12.
Értékelések
EsportsGear értékelése
Ergonomia / Kényelem
8
Dizájn
8.3
Hangzás
7.2
Sokoldalúság
7.3
Mikrofon
7.3
0 felhasználó értékelése értékelem
Ergonomia / Kényelem
Dizájn
Hangzás
Sokoldalúság
Mikrofon
Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Az Ozone Magyarország jóvoltából lehetőségünk nyílt kipróbálni az Ozone Rage Z50 fejhallgatót, ami megfizethető árával és minőségével belopta magát a szívünkbe.

Az Ozone Blast 4HX után újabb Ozone Gamer fejhallgatót tesztelhettünk le laborunkban, és mint az elődnél, most is elégedettek voltunk a termékkel. Mielőtt azonban nekifognánk a termék kivesézésének, ejtsünk pár szót a csomagolásról. Az Ozone Rage Z50 az eddigi legkreatívabb csomagolással érkezett, amihez valaha dolgunk volt. Közel 15 percet vett igénybe, hogy a terméket megszabadítsuk béklyóitól, olyan módon, hogy se a csomagolás se a termék ne sérüljön. Miután ez megtörtént hihetetlen elégedettség tört rám, ugyanis úgy éreztem, hogy szakmai pályafutásom csúcsához érkeztem.

Megjelenés

​Az Ozone Blast 4HX esetében már megfigyelhettük, hogy kialakítását tekintve, kicsit elrugaszkodik a megszokott kerek formavilágtól és inkább téglalalap alakú a fejhallgató, annak ellenére, hogy ez elsőre furának tűnhet, ugyanis fülünk formájából adódóan inkább a kerekded forma tűnik logikus választásnak, meg kell nyugtatnom mindenkit, hogy az Ozone mérnökei jó munkát végeztek és a Rage Z50 rendkívül kényelmes, akár több órás játék vagy zenehallgatás mellett is.

​Letisztult, elegáns kivitelezést kapott a fejhallgató, matt műanyag bevonattal. Kellemes puha szivacsból készült bőr bevonatottal párnázatt a fülrésznél, illetve ezen felül a fejpánt alatti részen egyaránt. A fejpánt felső részén úgyszintén bőrborítást kapott a fejhallgató, amibe esztétikus módon belekerült a gyártó neve, ezzel még exkluzívabb hangulatot teremtve a termékének. A műanyag kialakítás ellenére a fejhallgató masszív, csavarokkal rögzített.​A fejhallgató bal oldalán található a kihúzható mikrofon, aminek érdekessége, hogy betolt állapotban autómatikusan elnémítja magát. Könnyedén állítható, kellőképpen érzékeny, nem torzítja a hangot. Ugyan ezen az oldalon található a kábel, ami 1,2 m hosszúságú a végén egy darab 3,5 mm-es jack kimenettel, ezzel akár mobilhoz akár táblagéphez is csatlakoztathatjuk a fejhallgatót. Ehhez a kimenethez csatlakoztathatunk egy hosszabítót, ami plusz 2 méterrel meghosszabbítja a kábelt, itt viszont már két kimenettel csatlakoztathatjuk az asztali számítógépünkhöz a terméket, egy mikrofon és egy hang.

Használat közben

Két különböző élethelyzetben teszteltem le az Ozone RAGE Z50-et. Először kezdeném a legáltalánosabb felhasználásával, a zene hallgatással. A nagyon finom részleteket hajlamos elkenni, eltüntetni, főleg ha sok sáv szólal meg egy időben. Nagyon minimális mértékben a tisztasággal is akadtak néha problémák. A mély hangokkal sem bánik szűkmarkúan, a basszusok szépen, erőteljesen, de nem tolakodóan kiéleződnek. A közép- és magas tartományokat is jól kezeli, és a sztereó hangtér megteremtésével sincs gond. Véleményem szerint, egy középkategóriás fejhallgatónál ezek az értékek tökéletesen elfogadhatóak, ha ennél jobb eredményeket szeretnénk elérni, akkor érdemes egy magasabb árfekvésű termékbe beinvesztálni. Mégis a legfontosabb az, hogy játék közben mit produkál az eszköz. Azt kell mondanom, hogy elégedett voltam játék közben. Három különböző játékstílusban teszteltem le az Ozone termékét, FPS, MMORPG, MOBA. Ezek közül a legfontosabb az FPS, ugyanis itt ér minket a legtöbb hanghatás, amit meg kell különböztetnünk egymástól. Játék közben kifogástalanul teljesített az eszköz, szinte tökéletesen visszaadta honnan jönnek a hangok. A hangminőség teljesen rendben volt, a robbanások, lövések, lépések úgy szólaltak meg, mintha tényleg körülöttünk zajlana a háború, sikerült teljesen elfelejtenem, hogy most éppen a számítógép előtt ülök és nem életre-halálra harcolok az ardennekben.

 

A Mikrofonra panasz nem lehet, sokkal tisztább a hangja, mint a jelenleg általam használt mono mikrofonnak. Tiszta hangot ad vissza, nincs háttérzaj sem, és nagyjából tükrözi a valóságot. Picit talán mélyebb hangokat vesz fel, de az nem katasztrófa.

Szumma Szummárum 

Összességében az Ozone RAGE Z50 egy rendkívül jó választás lehet azok számára, akik szeretnének egy szép megjelenésű, masszív fejhallgatót magukénak. Szépen, gazdagon, dinamikusan szólal meg, a sztereó is rendben van, így játékra és zenehallgatásra is nyugodtan bevethető. A mikrofonja jól működik, a füles használata a kellően hosszú kábeleknek, illetve a puha fej-, illetve fülpárnáknak köszönhetően hosszú távon is kényelmes, így kifejezetten jó érzés volt a használata és csak ajánlani tudjuk bárki számára. Nekünk tetszett! 

A termékekért külön köszönet az Ozone Magyarországi képviseletének, az FPO Hungary-nek.


 

 

 
 
 
 
További Hírek
Hardver megjelenések
Játékmegjelenések
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretnél értesülni a legújabb esports gear fejleményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Facebook
Blogok
Google+
Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!