Razer Orochi
2016. január 12.
Értékelések
EsportsGear értékelése
Design
7.2
Kényelem
8
Pontosság
8.9
Gamer barát
8.5
Ár / Érték
7.8
1 felhasználó értékelése értékelem
Design
8
Kényelem
8.6
Pontosság
8.4
Gamer barát
7
Ár / Érték
8.9
Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Kipróbáltuk a Razer legkissebb egerének, az Orochinak felújított 2016-os verzióját. A kérdés csak az, hogy mennyit tudott fejlődni a rágcsáló az elmúlt években?

A Razer Orochi egy igazi klasszikus gamer egér, ötvözve a Wireless móddal, kétkezes kialakítással és praktikus hordozhatósággal. Ha valaki vesz egy erősebb gamer notebookot akkor nem az igazi, ha a kedvenc játékunkat a touchpadon kell játszani, erre kínálhat megoldást az Orochi. Míg az elődnél problémát jelentett a nem túl megbízható Wireless technológia és a gyengécske világítás, addig a felújított verzió leküzdötte ezeket a gyermek betegségeket, azonban felmerültek újabb problémák. De haladjunk szépen sorjában

 DIZÁJN  


Az első és legszimpatikusabb tulajdonsága az Orochinak az, hogy teljesen szimmetrikus kialakításából adódóan kétkezes egér, így akár bal akár jobb kezes játékosoknak is ideális választás lehet, tekintve, hogy mind a két oldalon található 2-2 darab hüvelykujj gomb. Ezen felül természetesen található az elülső két akció gomb illetve a lenyomható görgő. Így tulajdonképpen 7 gombot kapunk, bár az az igazság, hogy ebből csak 5 gombot használunk, azonban kell egy kis idő ahhoz, hogy megszokjuk, hogy ne kattintsunk rá a tulsó oldali gombokra, ami igencsak zavaró lehet játék közben.

A legjobb szó az Orochi dizájnját illetően a " minimalista ", ugyanis kialakítását tekintve az egész egér fekete színű durva tapintású műanyag borítást kapott, az oldalán pedig kaptunk egy csúszásmentesítő gumírozott réteget. Az egér eleje maga éles szögben rajzolódik ki, kerekded kialakítása miatt inkább a karom fogás lehet kényelmesebb, bár használható tenyér fogással is, de az hosszútávon egy kicsit kényelmetlen lehet, főleg az egér kis méretéből adódóan. Méreteit tekintve 10x6, 8x3,5cm hosszúságú.

Az egér alapból Wireless technológiájú, azonban a gyártó biztosított hozzá USB kábelt is, amivel egy mozdulattal átdughatjuk, amennyiben a vezetékest élményt preferáljuk inkább. Itt ki kell emelni, hogy bár az pozitív, hogy kaptunk egy USB kábelt, azonban ennek hossza mindösszesen 1m, így sok esetben PC-vel nem lehet összeköttetni, mert túl rövid. Az Orochi méretéből adódóan egy komfortos, hordozható egér amihez még kaptunk is egy kis zsákot, amiben még könnyebben tudjuk hordozni kedvencünket, jó húzás Razer mérnökök, jár a pacsi.

 


A VEZETÉKES VEZETÉK NÉLKÜLI EGÉR ​


A legtöbb vezeték nélküli egér a Wireless adapterrel érkezik, legyen az normál felhasználású vagy esetleg gamer egér. Ennek a technológiának megvan a maga előnye és hátránya, előnye, hogy a stick bedugása után már mehet is a móka, hátránya pont ebből adódóan, ha elveszítjük a sticket akkor többet nincs móka. Az Orochi az előző példával ellentétben azonban a Bluetooth hullámait lovagolja meg, több kevesebb sikerrel.

Maga a Bluetooth technológia egy egészen új technológia az asztali számítógépeknél, amennyiben valakinek egy 2-3 évnél régebbi asztali számítógépe van, az jó eséllyel még nem rendelkezik a megfelelő adapterrel. Természetesen ez egy külső adapterrel korrigálható. Két különböző teszt gépen próbáltuk ki az egeret, egy asztali PC-vel illetve egy ASUS ROG szériás notebookkal. Míg az előbbi esetében tapasztaltunk problémákat az utóbbi esetében kifogástalan volt az egér használata. A PC esetében több perces próbálkozás szükségeltetett ahhoz, hogy végre sikerüljön felismertetni az Orochival a számítógépet, ezt leszámítva további problémát itt nem tapasztaltunk. A notebook esetében azonban egy pöccintés kellett és az egér már rá is csatlakozott és már mehetett is a játék.

Semmilyen késést nem véltem felfedezni játék közben, érzésre olyan volt, mint ha egy vezetékes egérrel játszottam volna. Az egér specifikációja szerint 2db AAA-s elemmel akár 7 hónapig is bírja szusszal, 4 órás aktív játék mellett 1%-ot csökkent a töltöttség, így hihetünk a gyártó leírásának.

 


A SZOFTVER


Az Orochi a legújabb Razer Synapse 2.0 szoftverét használja, ami az egyik legsokrétűbb szoftver a piacon. Tetszőlegesen állítható a DPI, 200-tól egészen 8200 DPI-ig, ezen felül a Polling Rate egészen 1000 Hz-ig húzható. Természetesen az Orochi esetében is saját kedvünk szerint programozhatjuk mind a hét gombot az egeren. Hozzárendelhetünk makrókat, egér funkciókat vagy billentyű parancsokat egyaránt bármelyik gombhoz, utána csak annyi a dolgunk, hogy hozzárendeljük az éppen beállított profilt egy játékhoz és akár egy gombnyomással ugrálhatunk az aktuális játékhoz kívánt beállítások között.

A Chroma opciónak köszönhetően minden egyes profilhoz különböző színt, illetve szín effektet állíthatunk be, legyen ez akár vibráló effekt vagy akár lüktetés. Az Orochi esetében nem kell olyan hihetetlen megvilágításra gondolni mint amilyet a ROCCAT Nyth esetében tapasztaltunk, itt csak és kizárólag a görgő fog felvillanni.

 


TELJESÍTMÉNY


Öt különböző játékban tettük próbára az Orochi képességeit. A Rainbow Six: Siege-ben, Counter-Strike: Global Offensive-ban, League of Legends-ben, World of Warcraft-ban illetve SWTOR-ban, azért, hogy megbizonyosodjunk az egér sokrétű felhasználási területeiről. Az FPS játékokban különösebben nem tapasztaltuk hátrányát a Wireless technológiának, késés nem volt tapasztalható és egészen helyt állt a különböző csatatereken, bár teljes mértékben a MMORPG igényeit nem tudta kielégíteni az egéren található gombok számából adódóan. Azonban, ha valaki ügyesen tudja használni a kis ujját akár a szemközti oldalon lévő gombokat is kitudja használni, ez nekünk sajnos nem sikerült.
 


SZUMMA SZUMMÁRUM


A Razer Orochi egy remek kis egér a maga nemében. Jóval olcsóbb mint a többi Wi-Fi egér, mint például a SteelSeries SenSei Wireless vagy akár a Razer Mamba. Általánosságban minden játékhoz alkalmas, azonban méretéből adódóan túl nagy teret nem enged nekünk a játékok terén.

Az Orochi kényelmes, főleg azoknak a játékosoknak, akik karom vagy tenyér fogással játszanak, illetve nem rendelkeznek túl nagy kéz mérettel. A Synapse 2.0 segítségével roppant egyszerűen programozható, akár a színek, akár pedig a makrók tekintetében. Hozzávetőlegesen 70 dolláros áron juthatunk hozzá, ami egy jó árnak mondható egy ilyen kis méretű egér esetében.


 

 
 
 
 
További Hírek
Hardver megjelenések
Játékmegjelenések
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretnél értesülni a legújabb esports gear fejleményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Facebook
Blogok
Google+
Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!