2015. augusztus 18.
RetroGear: Space Hack

Az űr legsötétebb mélyén senki sem hallja a sikolyod.

A Maximus XV nevű hajó úton volt. Csak egy szokásos körútnak indult, senki nem számított a fedélzeten egy gravitációs mezőre, ami csapdába ejtette a hajót és a legénységét. 

Azonban nem voltak egyedül. Más hajók ismeretlen fajokkal már csapdában voltak itt évek óta. Megtanulták hogyan éljék túl, leginkább az újonnan érkezőket felfalva.

Természetesen gyorsan megtámadták a Maximus XV-t, egyik kolónia után a másikat. Mivel az utasokat felkészületlenül érte a támadás, nem volt nagy az ellenállás. 

Az utolsó kolónia azonban más volt. Megfelelő fegyverekkel a helyiek vissza tudták verni a támadást, de ez nem elég. Még mindig ostrom alatt állnak, körülvéve számtalan ellenséggel. Az egyetlen út, hogy kijussanak innen élve, az, hogy elérjék a mentőkapszulát, és annak a szupererős motorjait felhasználva meglépjenek ebből a pokolból. A kapszula viszont a hely másik oldalán van, így végig kell hozzá verekedni magukat a túlélőknek a már alienekkel megszállt kolóniákon. 

Van egy ember a feladatra. Csak a legjobbak legjobbjának lehet reménye. A reménynek új neve van - Space Hack. 

A Space Hack Diablo-szerű action RPG, és kétség nem fér hozzá, fajtájának egyik legjobbja. A játék 2005-ben jelent meg, és érdekes módon rendkívül kevés ember ismeri. 

A fejlődés hasonlóan történik, mint a többi akció-rpg-kben, lezúzzuk a tömérdek ellenséget, xp-t kapunk, majd fejlesztjük a karakterünket. A környezet sci-fi, tehát űrlények ellen fogunk csatázni, és rengeteg helyen megforulunk utunk során. Egyaránt használhatunk közelharci és távolsági fegyvereket, és felszereléstől függ, hogy melyik nyersanyagot használjuk fel a harchoz. Érdemes egy irányba terelni a szintlépés után kapott pontokat, így egy bizonyos harcmodor a lehető legerősebb lesz. 

A képernyő tetején láthatjuk, hogy az adott terepen hány ellenfél is maradt még, így ha teljesen ki akarjuk takarítani a területeket, megtehetjük, biztosan nem hagyunk ki egy ellenséget sem. 

Pluszpont, hogy a játék rendkívül hosszú, 80-100 órát is bele lehet ölni. 

A Space Hack stílusának egyik kiemelkedő darabja, máig talány, hogy miért nem terjedt el jobban. Talán azért, mert ebből a típusú játékból a mai napig rengeteg van, és akkortájt sem volt ez másként. Egy másik indok lehet, hogy akkor még nem volt ennyire könnyű népszerűsíteni egy videojátékot (pl. YouTube, Twitch), így lényegesen kevesebb emberhez jutott el a hír, hogy egy ilyen darab is érkezett a közösségbe. 

Steamen viszont megjelent, így egy újabb régiség kerülhet az új játékosok kezébe, 0,99€(!)-ért szerezhetjük be ezt a csodát, Diablo-fanoknak úgymond kötelező, de a többiek is tegyenek egy próbát, mert megéri.


 

 
 
 
 
Blog Archívum
Legolvasottabb
További Hírek
Hardver megjelenések
Játékmegjelenések
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretnél értesülni a legújabb esports gear fejleményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Facebook
Blogok
Google+
Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!