2015. szeptember 17.
RetroGear: Blood

Egy elfeledett 1997-es FPS.

Blood. Egyszerű cím, ami összefoglalja, mi lesz a játékban. 

Ez a remek FPS 1997. június 20-án jelent meg a Monolith Studios által, az akkori DOS rendszerre, és már akkor is emlékezetessé vált a rengeteg vér és egyéb szörnyűségek miatt, ami a játékban volt. Ahogyan az akkoriban szokás volt, az első rész shareware verzióban jelent meg. 

A főhősünk Caleb, aki egy gonosz urat szolgált, de ahogyan az introból kiderül, a főnök nincs megelégedve Caleb munkájával, így a barátait megöli, a szerelmét elrabolja, hősünket pedig élve eltemeti, hogy "elgondolkodjon a tettein". Természetesen ezt nem hagyjuk annyiban, így abban a pillanatban kiugrunk a sírból, és el is kezdődhet a játék. 

A Blood-ban 5 eredeti pályacsomag van (4+1), és 5 nehézségi fokozat, de a modderek rengeteg új tartalmat adtak hozzá a játékhoz később. Kortársaihoz hasonlóan egy igen nehéz játékról van szó, még a könnyebb szinteken is meggyűlhet vele a bajunk. 

De miért is jó ez a játék? Először is a hangulat. A Dark Fantasy elemek 1997-es játék ellenére még mindig rá tudnak ijeszteni az emberre. A sötét szobák, és a sikolyok meg tudják fagyasztani az emberben a vért(Blood).

A játékmenet. Temérdek fegyverünk van, a vasvillától kezdve a napalmvetőig, mind arra várva, hogy rázúdítsuk haragunkat a sötét lényekre, akik ránk támadnak. A pályákon elszórva van a lőszer, életerőcsomag, és a titkos helyszínek, ahol powerup-okat vehetünk fel, hogy kiegyenlítsük az esélyeinket a harcban.

Nyilván a grafika nem mai, de egész nosztalgikus hangulatot áraszt, fiatalabb játékosok pedig átélhetik, milyen is volt akkoriban FPS-t játszani. Természetesen az irányítást át kell szabni, hogy ma is játszható legyen, de ezenfelül a játékmenet még ma is élvezetes.

A pályadesign remek. Templomokban, vasútállomáson, karniválon fogunk megfordulni, és különböző monstrumokkal küzdünk, hozzá kiváló hangeffekteket hallhatunk. 

A játék RENGETEG utalást tartalmaz, körülbelül minden sarkon hallhatunk valami idézetet, találhatunk plakátot, ezek horrorfilmekből kiszedett epikus párbeszédek, Shakespeare darabjaiből szövegrészek, és egyéb sokszor megmosolyogató momentumok.

 A Blood egy méltatlanul elfeledett remek játék. Érkezett hozzá egy folytatás Blood 2: The Chosen néven, amit nem szeretett a játékos közösség, így a további részekről letett a stúdió, ezért maradt abba a sorozat, pedig lett volna benne rengeteg potenciál. A teljes csomag és a Blood 2 is megvásárolható Steamen, egész olcsón, úgyhogy ha valakinek van egy-két fölös eurója, mindenképp érdemes rá beruházni. 

A modderek, rajongók persze csináltak hozzá új pályákat, játékmódokat, kiegészítéseket, amikkel el lehet szórakozni, és még egy multiplayer részt is találhatunk a csomagban, ha esetleg barátokkal szeretnénk kipróbálni. 

 
 
 
 
Blog Archívum
Legolvasottabb
További Hírek
Hardver megjelenések
Játékmegjelenések
Hírlevél feliratkozás
Ha szeretnél értesülni a legújabb esports gear fejleményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
Facebook
Blogok
Google+
Iratkozz fel a YouTube csatornánkra!